Auto Værksted

Autodele opbevarer eller motorfaktorer, der også opretholder servicefunktioner. Dette er ikke almindeligt i Det Forenede Kongerige, men mere almindeligt i USA.

Værksteder for bilreparationer, der er uafhængigt ejede og drevne virksomheder. Disse kan også omfatte regionale eller nationale kæder og franchiser inklusive OEM (Original Equipment Manufacturer) reparationssteder, såsom i bilforhandlere. I USA er disse websteder ofte certificeret af deres respektive producent til at udføre garanti og tilbagekalde reparationer af den pågældende producent eller distributør såsom olieskift og andre forebyggende vedligeholdelsesartikler. Uafhængige bilværksteder i USA kan også opnå certificering gennem producent sponsorerede programmer. [1]

Mazda 3 1,6 DE 5door
18500 Dkr
2008
Manual
Air condition
The Peugeot 107

The Peugeot 107

Hatchback
$54/day
2013
Automatic
Air condition

EU-lovgivningen (EF-gruppefritagelsesforordningen 1400/2002 (oktober 2003 [2]) tillader bilister større fleksibilitet i valg af, hvor deres bil skal betjenes. Vedligeholdelses- og servicearbejde behøver ikke udføres af hovedforhandleren, da garagen bruger originalt udstyr ‘Matchende kvalitet’ dele følger producentens serviceplaner. Blokfritagelsesforordningen (BER) dækker service og vedligeholdelse i garantiperioden og forbyder bilfabrikanters garantier fra at inkludere restriktive betingelser.
Specielle bilreparationsforretninger er butikker, der specialiserer sig i bestemte dele såsom bremser, lyddæmpere og udstødningssystemer, transmissioner, kropsdele, bilelektrificering, bilindustrielle klimaanlægsreparationer, glasreparationer og installation, og justering af hjul eller dem, der kun arbejder på bestemte mærker af køretøj eller køretøjer fra visse kontinenter i verden. Der er også bilværksteder, der er specialiserede i køretøjsændringer og tilpasning. Ofte vil forskellige specialiserede bilværksteder have varieret infrastruktur og faciliteter (til specifikke job eller køretøjer) samt teknikere og mekanikere med forskellige kvalifikationer.
Online bilreparationsforretninger (mobilmekanik), der leverer dørstedsreparationstjenester og hjemmelevering af nye og brugte autodele af forskellige sene modeller og klassiske biler, hvis dele ikke er bredt tilgængelige på markedet.
I lande som Det Forenede Kongerige har reparationssektorerne for mobilbiler oplevet en høj vækst gennem mobile SMART-reparationsfirmaer, der leverer reparationstjenester af biler, såsom reparation af kofangere, reparation af auto-karosserier, reparation af maling af bukker og malingsreparationer til private og kommercielle forbrugere, typisk inden for branchen inden for refinishing af skader på køretøjer på en lokal basis, hvor skadeområdet, der ikke repareres, overstiger et A4-ark.